De kracht van OostWestWelzijn is de holistische visie.
Uw totale welzijn: fysiek, mentaal en emotioneel.
En daar nemen we alle tijd voor.

Uw Acupuncturist: Matty Mandersloot                           Afspraak maken:

Verzekeringen en vergoedingen                                      Bel 0624846900  of mail:

Bewegen & Mediteren                                                     OostWestWelzijn@gmail.com

 

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze, die al duizenden jaren bestaat. In de oosterse geneeskunde zijn lichaam en geest één. Door slechte invloeden van binnenuit (emoties) of van buitenaf (blessures, voeding, klimaat, virussen, bacteriën) raak je uit balans. Je krijgt pijn. Je wordt ziek: fysiek, geestelijk of emotioneel. Acupunctuur kan je helpen de balans te herstellen. Acupunctuur versterkt je imuunsysteem. Acupunctuur versterkt je zelfhelende kracht: de kracht die iedereen bezit om bijvoorbeeld een wondje te genezen of een nare gebeurtenis te boven te komen.

Langdurige klachten waarvoor de westerse specialisten geen lichamelijke oorzaak of oplossing kunnen vinden zijn vaak wel te verhelpen met acupunctuur. Enkele voorbeelden: (chronische) vermoeidheid (o.a. CFS, ME), depressie, burn-out, overspannenheid, hoofdpijn (o.a. migraine), rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn (o.a. fybromyalgie) slapeloosheid, ongewenste kinderloosheid, eetstoornissen, zware menopauze klachten, darmklachten (o.a. IBS).

Klachten kunnen met 3-12 behandelingen verlicht en verholpen worden. Het grote verschil in effect komt doordat het lichaam de gezonde balans moet vinden en leren vasthouden. Dat gaat bij ieder persoon op zijn eigen manier en snelheid. Net zoals westerse medicijnen of andere therapiën niet bij iedereen hetzelfde effect hebben geldt dat ook voor acupunctuur.
Net als bij de tandarts is het verstandig om 3 tot 6 x per jaar op controle te komen voor een preventieve acupunctuursessie. Je blijft dan beter in balans en hebt minder kans om ziek te worden.

Een acupuncturist zal je vragen naar je klachten en een zo compleet mogelijk beeld vormen van jouw lichamelijke, mentale en emotionele welzijn. De acupuncturist zal bijvoorbeeld vragen hoe je slaapt, hoe je ogen en oren functioneren, of je gezond eet en drinkt, hoe je stoelgang is, of je operaties hebt ondergaan of medicijnen gebruikt en wat je bewegingspatroon is. De acupuncturist zal je pols voelen en je tong bekijen. Als de acupuncturist een goed beeld heeft gevormd wordt het behandelplan besproken. De acupuncturist legt uit hoe hij denkt je te kunnen helpen.

De behandeling met steriele wegwerp acupunctuurnaalden vindt plaats op een behandeltafel. Je ontbloot de delen van je lichaam waar de acupuncturist gaat behandelen (ondergoed blijft altijd aan) en gaat comfortabel liggen of zitten. De acupuncturist plaatst de naaldjes. De naaldjes zijn een stuk dunner en korter dan injectienaalden. De naaldjes prikken alleen in je huid. Dat is niet zoals de injectienaalden die gebruikt worden om in je aderen te prikken of een vaccinatie toe te dienen. Met de naaldjes blijf je ongeveer een half uur lekker liggen of ziten. Dan verwijdert de acupuncturist de naaldjes en de behandeling is klaar. Samen maak je een afspraak voor de volgende behandeling.

Omdat Matty Mandersloot ook Westers Medisch heeft gestudeerd en is aangesloten bij de Zhong, de RBCZ en de KAB worden de kosten van een consult bij OostWestWelzijn door alle verzekeraars gedekt, maar niet allemaal op dezelfde manier. Soms heeft uw verzekering een maximaal bedrag per jaar of per consult vastgesteld. Raadpleeg hiervoor uw verzekering.

De meeste verzekeraars vind u op deze pagina terug. Een behandeling duurt ongeveer een uur (maar kan gerust uitlopen als dat gewenst of nodig is). De kosten van een behandeling variëren van €28,50 tot €58,50. Matty Mandersloot legt ook huisbezoeken af. 

 

behandelkamer

 

 

Acupunctuur Beweging Meditatie

fysieke ongemakken kopie   emo ongemakken   mentale probs  wannneer acu ondersteuning regulier

Acupunctuur heeft geen invloed op het gebruik van reguliere medicatie.
Medicatiegebruik wordt bepaald door uw huisarts of uw behandelend specialist.

 

vrouwen probs

Acupunctuur heeft een positieve invloed op alle facetten van een  IVF-traject.
Acupunctuur heeft geen invloed op het gebruik van anticonceptie middelen.

 

 

 

 

 

Contact

Contact met OostWestWelzijn opnemen kan via deze pagina.

OostWestWelzijn

oostwestwelzijn@gmail.com
Tel: 06-24846900
Diemerkade 52-achterom
1111 AC Diemen

Aangesloten bij vakvereniging Zhong

NVTCG ZHONG 220563008773
RBCZ licentie 509462R
AGB-code: 90/036183
RBCZ parktijk 90/14989
Kvk 34293618
BTWnr. 1674.80.704.B.02
INGBank NL28 INGB 0655 1900 90

Social Media

Facebook

Twitter

LinkedIn