De kracht van OostWestWelzijn is de holistische visie.
Jouw totale welzijn: fysiek, mentaal en emotioneel.
En daar nemen we alle tijd voor.

 

Je acupuncturist: Matty Mandersloot                        Afspraak maken:

                                                                                           Bel 06-24846900 of mail:

                                                                                      OostWestWelzijn@gmail.com

 

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze, die al duizenden jaren bestaat. In de oosterse geneeskunde zijn lichaam en geest één. Door slechte invloeden van binnenuit (emoties) of van buitenaf (blessures, voeding, klimaat, virussen, bacteriën) raak je uit balans. Je krijgt pijn. Je wordt ziek: fysiek, geestelijk of emotioneel. Acupunctuur kan je helpen de balans te herstellen. Acupunctuur versterkt je imuunsysteem. Acupunctuur versterkt je zelfhelende kracht: de kracht die iedereen bezit om bijvoorbeeld een wondje te genezen of een nare gebeurtenis te boven te komen.

Indicaties
Langdurige klachten waarvoor de westerse specialisten geen lichamelijke oorzaak of oplossing kunnen vinden, zijn vaak wel te verhelpen met acupunctuur. Enkele voorbeelden: (chronische) vermoeidheid (o.a. CFS, ME), depressie, burn-out, overspannenheid, hoofdpijn (o.a. migraine), rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn (o.a. fybromyalgie), slapeloosheid, ongewenste kinderloosheid, eetstoornissen, zware menopauzeklachten, darmklachten (o.a. IBS).

Behandeling en onderhoud
Klachten kunnen met 3-12 behandelingen verlicht en verholpen worden. Het grote verschil in effect komt doordat het lichaam de gezonde balans moet vinden en leren vasthouden. Dat gaat bij ieder persoon op zijn eigen manier en snelheid. Net zoals westerse medicijnen of andere therapiën niet bij iedereen hetzelfde effect hebben, geldt dat ook voor acupunctuur. En n
et als bij de tandarts is het verstandig om 3 tot 6 x per jaar op controle te komen voor een preventieve acupunctuursessie. Je blijft dan beter in balans en hebt minder kans om ziek te worden.

Hoe werkt het?
Een acupuncturist zal je vragen naar je klachten en een zo compleet mogelijk beeld vormen van jouw lichamelijke, mentale en emotionele welzijn. De acupuncturist zal bijvoorbeeld vragen hoe je slaapt, hoe je ogen en oren functioneren, of je gezond eet en drinkt, hoe je stoelgang is, of je operaties hebt ondergaan of medicijnen gebruikt, en wat je bewegingspatroon is. De acupuncturist zal je pols voelen en je tong bekijken. Als de therapeut een goed beeld heeft gevormd, wordt het behandelplan besproken. De acupuncturist legt uit hoe hij of zij denkt je te kunnen helpen.

De behandeling met steriele wegwerp-acupunctuurnaalden vindt plaats op een behandeltafel. Je ontbloot de delen van je lichaam waar de acupuncturist gaat behandelen (ondergoed blijft altijd aan) en gaat comfortabel liggen of zitten. De acupuncturist plaatst de naaldjes. Deze zijn een stuk dunner en korter dan injectienaalden en ze prikken alleen in je huid. Met de naaldjes blijf je ongeveer een half uur lekker liggen of zitten. Dan verwijdert de acupuncturist de naaldjes en de behandeling is klaar. Samen maak je een afspraak voor de volgende behandeling.

Verzekering
Omdat Matty Mandersloot ook Westers Medisch heeft gestudeerd en is aangesloten bij de Zhong, de RBCZ en de KAB worden de kosten van een consult bij OostWestWelzijn door alle verzekeraars gedekt in een aanvullende verzekering, maar niet allemaal op dezelfde manier. Soms heeft je verzekeraar een maximaal bedrag per jaar of per consult vastgesteld. Raadpleeg hiervoor je eigen verzekering.

De meeste verzekeraars vind je op deze pagina. Een behandeling duurt ongeveer een uur (maar kan gerust uitlopen als dat gewenst of nodig is). De kosten van een behandeling variëren van € 28,50 tot € 58,50. Matty Mandersloot legt ook huisbezoeken af. 

 

behandelkamer

 

 

fysieke ongemakken kopie   emo ongemakken   mentale probs  wannneer acu ondersteuning regulier

Acupunctuur heeft geen invloed op het gebruik van reguliere medicatie.

Medicatiegebruik wordt bepaald door je huisarts of je behandelend specialist.

vrouwen probs

Acupunctuur heeft een positieve invloed op alle facetten van een IVF-traject.
Acupunctuur heeft geen invloed op het gebruik van anticonceptiemiddelen.

  

Contact

Contact met OostWestWelzijn opnemen kan via deze pagina.

OostWestWelzijn

oostwestwelzijn@gmail.com
Tel: 06-24846900
Diemerkade 52-Achterom
1111 AC Diemen

Aangesloten bij vakvereniging Zhong

NVTCG ZHONG 220563008773
RBCZ licentie 509462R
AGB-code: 90/036183
RBCZ parktijk 90/14989
Kvk 34293618
BTWnr. 1674.80.704.B.02
INGBank NL28 INGB 0655 1900 90

Social Media

Facebook

Twitter

LinkedIn