Joris Baas Skate4Air


SKATE4AIR

 

Een schaatstocht in Zweden. De sponsor opbrengst bestemd voor Cystic Fibrosis (klik hier voor meer info over Cystic Fibrosis)

 

Joris aan het woord:

Een berichtje voor vertrek naar Främby, morgen do 09/02. Mijn trainingsopbouw liet te wensen over. Veel verkouden geweest en na de laatste grote training toch een soort spit opgelopen.
Gelukkig heb ik een goeie fysio en tevens kraker gevonden via OostWestWelzijn die me weer heeft opgelapt. Zaak was om daarna snel weer in beweging te komen, maar niet overbelast te raken.

Dat is een dun evenwicht! Topsport is continue op dat hele dunne lijntje lopen, besef ik nu. En dit is echt nog geen topsport. Maar de voorbereiding neemt wel veel aandacht. Ook de spullen die je moet kiezen, kopen, uitproberen. Hoe gaat het met eten onderweg, ook gedoe. Je eet eigenlijk de hele tijd door en drinkt nog vaker, heb ik gemerkt toen ik op Flevonice bij Biddinghuizen op 14 januari jl. mijn eerste 100 km ooit reed. Na tien rondjes van drie kilometer non stop in een snelle ploeg gereden te hebben, wist ik dat ik te weinig had gedronken. Les 1: altijd starten met een volle bidon in je achterzak. Plus iets met snelle calorieën.

Pff, het lijkt wel wetenschap. En het moet maar precies uitkomen allemaal. Ook het weer bepaald natuurlijk heel veel. Te warm is te zacht ijs. Dat is ondoenlijk zwaar. Maar te koud wordt het ijs ook stroef van. Het moet net smelten onder je schaats. Wind hebben we ook mee te maken. Kleding met zg. Windstopper er in blijkt bijna onbetaalbaar. Ik knip wel een hemdje van het bubbelplastic van mijn schaatsverpakking. Alleen de voorkant dan, want het vocht moet weg. Op mijn lijf draag ik Merinowol, geeft het vocht door en stinkt niet. Ook duur, maar dat heb ik wel. Prachtig spul. En ook weer zo hightech.

Stiekem zat ik al rondetijden door te rekenen. Als je nu 20 km per uur doet, heb je met 8 rondjes van 20 de 160 binnen. Ik had 150 beloofd. 20 km per uur is niet zo heel hard. Op de baan ga je harder. Maar stilstaan telt flink aan natuurlijk. Je moet mee met je groep, je kunt niet in je eentje tegen de wind gaan beuken. Kan ik nog wel mee met de snelle groep, na mijn trainingsbreuk?

Pff, vragen... En al dat gereken: gewoon zenuwen vooraf. Geniet nu maar roept iedereen. Ja inderdaad. Het ijs schijnt best goed te zijn, het blijft onder nul. Ik hoop op wat zon. Ik laat het los en ga zien hoe het loopt. 'Lekker glijden' noemde een oudere dame op de schaats op Flevonice. Wijsheid komt met de jaren...


Even wat feiten
* We schaatsen op het Runn meer bij Framsby, vlakbij Falun.
* We zijn met 26 deelnemers.
* Het heet de Daylight Challenge <https://www.skate4air.nl/daylight-challenge : Van zonsopgang 07.49 tot zonsondergang 16:35 uur mogen we schaatsen.
* Er is een baan geveegd van 5, 10 en 20 km.
* Vanaf donderdag zijn we life te zien:
* Al het sponsorgeld gaat naar de stichting Cystic Fibrosis: https://www.skate4air.nl/bestemming-opbrengst

LIVE KIJKEN KAN, SPONSEREN KAN OOK : Joris Skate4Air  mijn pagina bij Skate4Air.


Hartelijke groet,

Joris Baas

Joris Baas Skate4Air

Contact

Contact met OostWestWelzijn opnemen kan via deze pagina.

OostWestWelzijn

oostwestwelzijn@gmail.com
Tel: 06-24846900
Diemerkade 52-Achterom
1111 AC Diemen

Aangesloten bij vakvereniging Zhong

NVTCG ZHONG 220563008773
RBCZ licentie 509462R
AGB-code: 90/036183
RBCZ parktijk 90/14989
Kvk 34293618
BTWnr. 1674.80.704.B.02
INGBank NL28 INGB 0655 1900 90

Social Media

Facebook

Twitter

LinkedIn